Bemutatkozás
A PSZILOSZ Kft több, mint 50 éves múltra visszatekintő, 1969 óta működő, 100% magántulajdonban lévő, második generációs családi vállalkozás. Telephelye Budapesten található, 1200 m2 alapterületű, kétszintes üzemépületben.
 
Gyártmányok
Különböző méretű alkatrészeket forgácsolunk, kis és közepes méretben. A nagy pontosságú alkatrészek, egyedi, kis- és közepes szériában készülnek
az ipar számos területére. A megmunkálások korszerű CNC vezérlésű és hagyományos gépeken történnek.
 
Megmunkált anyagok
Jellemzően alumíniumot dolgozunk fel, vagyis a felhasznált alapanyagok 90%-a alumínium ötvözet (EN AW 6082, EN AW 6060, EN AW 5083, EN AW 6026, EN AW 2017). Termékeink között található még sárgarézből és különböző műanyagokból (POM, ESD POM, PVC, PA) készült alkatrészek. Esetenként megmunkálunk acél, szerszámacél, bronz és rozsdamentes acélokat is.
 

Megrendelőink
Visszatérő megrendelőink az ipar számos területéről keresnek. Gyártmánypalettánkon az alábbi ágazatok szerepelnek:

  • autóipari gyártósori alkatrészek, készülékek,
  • ipari robotok alkatrészei, készülékei
  • nyomdagépalkatrészek, készülékek,
  • műszeripari alkatrészek, készülékek
  • orvosi műszerek alkatrészei, készülékei
  • textilipari és varrógép alkatrészek
  • modellautó alkatrészek
 
CÉGTÖRTÉNET
 
1969

id. Pszilosz György megalapítja a jelenleg második generációs cég elődjét, a Pszilosz György egyéni vállalkozás-t. Tevékenységét egyetlen esztergapaddal kezdi egy IX. kerületi pinceműhelyben, egyedül.
Fő tevékenysége: háztartási gépek javítása és kisebb forgácsolási munkák végzése.

1985

A szorgalmas és kitartó munka eredményeképpen a vállalkozás fejlődik, bővül és terjeszkedik. A sok munka több alkalmazottat, gépet és telephelyet igényel így végül szintén a IX. kerületben megnyílik a második telephely is. Ekkor már 8-10 fő dolgozik az egyéni vállalkozásban.
Fő tevékenysége: általános fémforgácsolási munkák végzése, illetve papíripari és nyomdagépipari alkatrészek gyártása.

1990

A cég egy harmadik műhellyel bővül a VIII. kerületben. Ebben az időszakban már (1989-1995) ifj. Pszilosz György is mint egyéni vállalkozó tevékenykedik a családi vállalkozásban.
Fő tevékenysége: az eddigi gyártási profil mellett megkezdődik a CNC gépeken történő fémmegmunkálás is.

1996

Igazán látványos, nagy előrelépés következik be a cég életében, amikor is egy új telephelyen, a két egyéni vállalkozás .egyesítésével. megalakul a PSZILOSZ Kft. Ettől az időtől a Társaság emelt létszámmal először 15, majd 20 fővel folytatja termelő tevékenységét a fémforgácsolás területén.
Fő tevékenysége: a közel 1200 m2 alapterületű üzemépületben az NC gépekkel kiegészülve folytatódik az alkatrészgyártás egyedi és kis szériában.

2000

Új, korszerű technológia kerül bevezetésre. Mostantól a termelés már CNC gépeken történik, nagypontosságú, gyors, CNC megmunkálóközpontokon és hajtottszerszámos CNC esztergagépeken. A megmunkálóközpontok 3 illetve 4 tengelyesek, a hajtottszerszámos esztergák között pedig van ellenorsós, Y tengelyes is.

2022

A folyamatos fejlesztés eredménye, hogy beszerzésre kerül egy 5 tengelyes MAZAK megmunkálóközpont, mellyel új gyártási területek nyílnak meg a cég életében.

Terveink:

A jövőt tekintve továbbra is cél megtartani és tovább fejleszteni a kialakult két fő húzóágazat, a papíripari és nyomdagépipari egyedi alkatrészgyártói, valamint a CNC gépeken történő sorozatgyártói irányvonalat. A tervek között szerepel a már eddig is jól működő nyomdai alkatrészellátó tevékenység bővítése, valamint az alkatrészek raktárról történő szállításának megteremtése (előzetes igényfelmérés után), illetve a CNC-s alkatrész gyártói és beszállítói tevékenység kiszélesítése. Ennek megvalósítását cégünk további CNC gépek megvásárlásával képzeli el.

 

Kapcsolat
PSZILOSZ
Alkatrészgyártó Kft.

H-1215 Budapest, Duna u. 49-51.

Tel./Fax: +36 1 277 7567
Mobil: +36 20 971 2755

E-mail: pszilosz@pszilosz.hu, pszilosz@tvnetwork.hu